Volvo - disponibilizări masive

Volvo a publicat astăzi o listă cu structura disponibilizărilor, în total 6.000 de oameni. Cei vizaţi în principal sunt angajaţii din structurile de conducere şi administrative, aceste posturi urmând să fie serios reduse.

Volvo - disponibilizări masive Volvo - disponibilizări masive

Cele mai importante disponibilizări se vor înregistra în Suedia, acolo unde 3.900 de angajaţi vor trebui să plece din cadrul companiei. Din rândul muncitorilor vor pleca 2.600 de muncitori direct prodcutivi şi 1.300 de angajaţi în structurile administrative şi de conducere.Din diviziile internaţionale Volvo se va despărţi de 900 de angajaţi, şi de asemenea se va renunţa la 1.200 de consultanţi. În total vor fi disponibilizaţi 6.000 de angajaţi din totalul de 10.600 şi în cadrul companiei vor rămâne doar 834 posturi de conducere.

Toţi angajaţii au fost în prealabil informaţi de decizie şi vor primi asistenţă pentru reîncadrarea pe piaţa muncii. De asemenea, pe lângă disponibilizări, compania suedeză are în vedere eficientizarea costurilor prin reorganizarea activităţilor conexe, cum ar fi telecomunicaţii, IT şi renegocierea contractelor atât cu proprii angajaţi cât mai ales cu furnizori şi parteneri de afaceri.

Volvo a fost scos la vânzare de către Ford pentru 6 miliarde de USD, sumă necesară pentru a acoperi nevoia de lichidităţi a companiei americane.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.