Volvo la Geely – tranzacţie încheiată

Geely a devenit proprietarul de drept Volvo şi prima măsură a fost numirea unui nou CEO, fost la Volkswagen America.

Volvo la Geely – tranzacţie încheiată Volvo la Geely – tranzacţie încheiată

Zhejiang Geely Holding Group a anunţat astăzi încheierea tranzacţiei de 1.8 miliarde de dolari prin care Volvo trece de la Ford în proprietatea companiei chinezeşti. Prin această tranzacţie Ford a înstrăinat şi ultima marcă premium europeană, după ce ulterior a cedat Jaguar, Land Rover şi Aston Martin către investitori asiatici. Totuşi ca parte a contractului Ford va mai furniza şi în anii următori subansamble pentru modelele dezvoltate împreună şi suport în dezvoltarea de noi produse.

Chinezii de la Geely au început însă rapid reorganizarea Volvo, primul lucru anunţat fiind numirea unui nou CEO. Acesta va fi Stefan Jacoby, fostul şef Volkswagen Grup din America. Acesta va prelua locul lui Stephen Odell, cel care va deveni CEO-ul Ford Europa. Din consiliul companiei vor mai face parte Li Shufu, CEO-ul Geely, Herbert Demel, un fost CEO al FIAT şi Hans-Olov Olsson.

Noua echipă are sarcina de a readuce Volvo pe profit, ultima dată când veniturile au depăşit cheltuielile pentru Volvo a fost în 2005. Geely are însă în plan să construiască o uzină Volvo în China, în Beijing , Shanghai sau Chengdu sperând să vândă în jur de 150.000 de unităţi pe această piaţă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.