Volvo lansează Alcoguard

Volvo Cars lansează noul sistem de detectare a alcoolului numit Alcoguard, care ar putea reduce din numărul de accidente cauzate de condusul în ebrietate.

Volvo lansează Alcoguard Volvo lansează Alcoguard

Este pentru prima oară când Volvo Cars are integrat în echiparea maşinilor un sistem de detectare a alcoolului. Sistemul foloseşte tehnologia fuel-cell, o tehnologie asemănătoare cu cea folosită de majoritatea poliţiştilor din Europa, pe bază de fiole.

Înainte de a porni maşina, şoferul trebuie să sufle într-un dispozitiv de mărimea unei telecomande, ce poate fi aşezat şi încărcat dintr-un compartiment din spatele consolei centrale. Respiraţia şoferului este analizată din acea telecomandă, informaţia fiind transmisă prin semnalul radio la sistemul de control electronic. Dacă alcoolul în sânge depăşeşte 0,2 l/g, maşina nu porneşte.

Nivelul alcoolului în sânge este indicat de culorile ledurilor de pe dispozitiv, verdele indicând valorile de până la 0,1 l/g, caz în care motorul va porni. Galbenul, cu valori între 0,1 şi 0,2 l/g va permite pornirea motorului, dar şoferul va fi avertizat că nu e indicat să conducă. Peste 0,2 l/g, motorul nu va porni deloc, însă, dacă şoferul este înlocuit de altă persoană, maşina va putea fi codusă de aceasta - ar putea apărea o problemă, în acest caz, deoarece şoferii "descurcăreţi" pur şi simplu ar pune o persoană trează să sufle în fiola maşinii...

Alcoguard poate fi folosit şi de la o distanţă maximă de 10 metri faţă de maşină, urmând a echipa, din 2008, modelele S80, V70 şi XC70.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.