Volvo lansează Alcoguard

Autor: Dan Vache 03 sept. 2007 Știri auto

Este pentru prima oară când Volvo Cars are integrat în echiparea maşinilor un sistem de detectare a alcoolului. Sistemul foloseşte tehnologia fuel-cell, o tehnologie asemănătoare cu cea folosită de majoritatea poliţiştilor din Europa, pe bază de fiole.

Înainte de a porni maşina, şoferul trebuie să sufle într-un dispozitiv de mărimea unei telecomande, ce poate fi aşezat şi încărcat dintr-un compartiment din spatele consolei centrale. Respiraţia şoferului este analizată din acea telecomandă, informaţia fiind transmisă prin semnalul radio la sistemul de control electronic. Dacă alcoolul în sânge depăşeşte 0,2 l/g, maşina nu porneşte.

Nivelul alcoolului în sânge este indicat de culorile ledurilor de pe dispozitiv, verdele indicând valorile de până la 0,1 l/g, caz în care motorul va porni. Galbenul, cu valori între 0,1 şi 0,2 l/g va permite pornirea motorului, dar şoferul va fi avertizat că nu e indicat să conducă. Peste 0,2 l/g, motorul nu va porni deloc, însă, dacă şoferul este înlocuit de altă persoană, maşina va putea fi codusă de aceasta – ar putea apărea o problemă, în acest caz, deoarece şoferii "descurcăreţi" pur şi simplu ar pune o persoană trează să sufle în fiola maşinii…

Alcoguard poate fi folosit şi de la o distanţă maximă de 10 metri faţă de maşină, urmând a echipa, din 2008, modelele S80, V70 şi XC70.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide