Volvo lucrează deja la versiunea sportivă Polestar pentru noul XC90

Suedezii de la Volvo au anunţat că lucrează deja la o versiune sportivă a noului SUV XC90, cu ajutor din partea diviziei Polestar, aceeaşi care a făcut magie cu berlina de dimensiuni medii S60. Ar trebui, oare, să îşi facă griji BMW şi Mercedes-Benz?

Volvo lucrează deja la versiunea sportivă Polestar pentru noul XC90 Volvo lucrează deja la versiunea sportivă Polestar pentru noul XC90

Noul Volvo XC90 arată foarte bine şi va fi, cu siguranţă, un succes comercial pentru compania suedeză. Şi da, numele Volvo e cunoscut pentru confort şi siguranţă, dar se pare că marca nordică pregăteşte deja ceva pentru pasionaţii de putere şi viteză.

Cu alte cuvinte, se lucrează deja la o versiune sportivă Volvo XC90 Polestar, potrivit britanicilor de la AutoExpress. De fapt, potrivit vicepreşedintelui departamentului de sisteme de propulsie de la Volvo, noul XC90 va avea două versiuni Polestar - una pe benzină şi una diesel, bazate pe motorizarea T6, respectiv D5.

În formă standard, propulsorul pe benzină T6 dezvoltă 320 CP, iar dieselul D5 produce 225 CP. Dar, aşa cum ştim deja de la modelul S60 Polestar, divizia de performanţă a mărcii suedeze ştie cum să scoată mulţi cai-putere în plus dintr-un motor.

Aşadar, putem să ne aşteptăm la peste 400 CP pentru versiunea pe benzină şi peste 300 CP pentru diesel. O fi bine, o fi rău? Deocamdată nu ştim, dar o să aflăm când vom pune mâna pe unul.

În imagini apare versiunea R-Line

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.