Volvo lucrează la maşina care se conduce singură. VIDEO

Volvo lucrează la un sistem avansat de cruise control, cu scopul de a-i ajuta pe şoferii care petrec mult timp în ambuteiaje. Tehnologia, care se află încă în teste, controlează direcţia, acceleraţia şi frânele până la viteze de 50 km/h.

Volvo lucrează la maşina care se conduce singură. VIDEO Volvo lucrează la maşina care se conduce singură. VIDEO

După ce Google a primit undă verde pentru testarea maşinilor autonome pe străzile publice din California, Volvo a prezentat o tehnologie ce vine în ajutorul şoferilor care petrec foarte mult timp în ambuteiaje.

În esenţă, sistemul este o evoluţie a tehnologiilor Adaptive Cruise Control şi Lane Keeping Aid care au fost montate pe noul model V40. Când şoferul activează funcţia de asistenţă în cazul unui ambuteiaj, sistemul analizează fiecare mişcare a maşinii din faţă şi controlează direcţia, acceleraţia şi frânele până la viteze de 50 km/h.

„Maşina urmăreşte vehiculul din faţă pe aceeaşi bandă. Chiar şi aşa, şoferul deţine întotdeauna controlul. El sau ea poate oricând să controleze maşina”, a declarat Peter Mertens, vicepreşedinte senior al departamentului de cercetare şi dezvoltare al Volvo Car Corporation.

Potrivit celor de la Volvo, americanii petrec, în medie, mai mult de 100 de ore pe an în maşină pentru naveta către locul de muncă şi înapoi acasă. Adică mai mult decât cele 80 de ore libere sau zece zile nelucrătoare pe care le au, în medie, americanii în fiecare an.

Acest sistem va ajunge pe modelele de serie Volvo în anul 2014 şi este al doilea de acest gen dezvoltat de suedezi. Primul a fost creat în cadrul programului european SARTRE (Safe Road Trains for the Environment), unde Volvo a fost singurul producător auto participant, şi are scopul de a crea coloane de maşini care circulă autonom până la viteze de 90 km/h.

Adaptive Cruise Control foloseşte unde radar pentru a controla viteza maşinii în funcţie de cea a maşinii din faţă, iar Lane Keeping Aid scanează marcajele rutiere şi ajustează direcţia dacă maşina iese de pe bandă.

Video:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.