Volvo Mean Green doboară două recorduri dintr-un foc

Producătorul suedez, Volvo, a doborât două recorduri de viteză pe pământ american cu ajutorul camionului hibrid, Mean Green. Vezi în continuare despre ce recorduri este vorba.

Volvo Mean Green este oficial cel mai rapid camion hibrid din lume. Recent, producătorul suedez a reuşit să doboare două recorduri de viteză pe pista de la Wendover, din Statele Unite ale Americii.Pilotul Boije Overbrinc a reuşit să atingă într-un kilometru o viteză de 153,252 km/h cu start de pe loc şi 236,577 cu start lansat. Pilotul suedez a facut câte o tură în ambele sensuri pentru ca recordul să devină oficial, valorile din urmă reprezentând media celor două încercări.

Volvo Mean Green este propulsat de un motor cu şase cilindri în linie de 16 litri ce produce 1.900 CP, ajutat şi de un motor electric de 200 CP şi 1.100 Nm. Constructorul suedez susţine că Mean Green nu este un exerciţiu de imagine ci un exemplu de hibrid performant ce poate fi introdus în producţia de serie. Un astfel de sistem poate îmbunătăţi consumul de carburant al unui autobuz cu până la 30%, susţine producătorul scandinav.

Vezi în continuare de ce este în stare Volvo Mean Green:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.