Volvo Recharge Concept

Autor: Silviu Draganescu 14 mart. 2008 Știri auto

Bazat pe hatchul C30, Volvo Recharge Concept este un hibrid ce poate fi încărcat la priză şi combină patru motoare electrice individuale şi un motor Flexifuel de 1,6 litri. Acesta pune în mişcare un generator ce antrenează cele patru roţi atunci când bateria este epuizată. Potrivit celor de la volvo, modelul are o autonomie de 100 de km pe baterii, până când motorul va fi nevoit să pornească şi să le reîncarce. Pentru parcurgerea a 150 de km cu bateriile complet încărcate la start este nevoie de doar 2,8 litri de combustibil.

Folosind regula de trei simplă putem calcula un consum de doar 1,9 litri la 100 km. Încărcarea bateriile durează trei ore, atingând un potenţial de 50% chiar din prima oră. Performanţele în materie de acceleraţie sunt meritorii, maşina ajungând pâna la 100 km/h în doar 9 secunde. Viteza maximă, 160 km/h, nu mai este aşa de impresionantă. Generatorul şi motoarele electrice au fost produse în colaborare cu firma britanică PML Flightlink.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide