Volvo S60 şi V60 Polestar intră în producţia de serie

Autor: Iulian Dnistran 27 nov. 2013 Știri auto

Noua gamă de modele de serie Volvo are, în sfârşit, un echivalent modern al fostelor maşini suedeze care au purtat litera R, cu puţin ajutor de la Polestar. Altfel spus, variantele restilizate ale berlinei S60 şi breakului V60 au primit acum versiuni de performanţă dezvoltate de cei de la Polestar.

Volvo S60 Polestar şi Volvo V60 Polestar vor fi puse în vânzare în Canada, Olanda, Japonia, Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, urmând ca în 2014 să se adauge şi alte ţări pe listă.

Sub capotă se află un propulsor T6 pe benzină, care a fost modificat pentru a produce 350 CP şi 500 Nm, ceea ce înseamnă că are un plus de 46 CP şi 60 Nm faţă de versiunile normale ale modelelor S60 şi V60 dotate cu motorul T6.

Toată această putere merge către cele patru roţi prin intermediul unei cutii de viteze automate cu şase trepte, care oferă opţiunea schimbării vitezelor prin apăsarea unor clapete amplasate pe volan.

Acceleraţia de la zero până la 100 km/h are nevoie de 4,9 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. Fireşte, la atâta putere era nevoie şi de un set de frâne pe măsură – pe faţă găsim discuri ventilate Brembo cu etriere cu şase pistonaşe, iar pe spate au fost montate discuri ventilate.

Sistemul de suspensie e garnisit cu amortizoare Öhlins, în vreme ce interiorul a primit tuşe specifice specialistului în motorsport Polestar, precum logoul albastru de pe schimbătorul de viteze şi volanul adaptat pentru şofatul sportiv.

Înainte de introducerea acestei versiuni de serie, Volvo şi Polestar au prezentat conceptul S60 Polestar Performance, după care a venit timpul pentru o ediţie limitată S60 Polestar dedicată exclusiv pieţei din Australia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide