Volvo şi Uber au prezentat varianta de producţie a maşinii lor autonome – VIDEO

Autor: ProMotor 12 iun. 2019 Știri auto

Constructorul Volvo şi compania Uber au prezentat primul model autonom pregătit de producţie dezvoltat împreună, acesta fiind următorul pas în colaborarea lor strategică.

Uber şi Volvo au intrat într-un joint venture în 2016 şi au dezvoltat în ultimii ani multiple prototipuri cu scopul de a accelera procesul de dezvoltare al unui model complet autonom. SUV-ul Volvo XC90 prezentat astăzi este primul gata de producţie care, alături de sistemul dezvoltat de Uber, este capabil să fie complet autonom.

Modelul de bază Volvo XC90 vine echipat cu anumite caracteristici de siguranţă care permit instalarea uşoară a sistmeului Uber de condus autonom, făcând posibilă pe viitor lansarea modelelor autonome în reţeaua Uber.

 

 

Cele mai importante funcţii ale modelului autonom dezvoltat de Uber şi Volvo includ câteva sisteme de rezervă pentru sistemul de direcţie şi sistemul de frânare, precum şi o baterie de rezervă. În cazul în care sisteme primare nu funcţionează, sistemele de rezervă acţionează şi opresc maşina în siguranţă.

Pe lângă sistemele de siguranţă oferite de Volvo, o gamă de senzori a fost adăugată modelului pentru a permite sistemului de conducere autonomă Uber să opereze maşina în siguranţă în oraş.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide