Volvo va instala camere în interiorul maşinilor şi metode de intervenţie împotriva condusului în stare de ebrietate şi a neatenţiei

Autor: Marius Vișan 21 mart. 2019 Știri auto
Volvo va instala camere în interiorul maşinilor şi metode de intervenţie împotriva condusului în stare de ebrietate şi a neatenţiei

Volvo încearcă să rezolve problemele intoxicării şi a neatenţiei la volan. Pe lângă excesele de viteză pe care compania intenţionează să le combată prin limitarea vitezei maxime, condusul în stare de ebritate şi diversele tipuri de distragere a atenţiei sunt alte două motive de îngrijorare pentru siguranţa în trafic.

Volvo Cars consideră că starea de ebrietate şi neatenţia ar putea fi abordate prin instalarea de camere video în maşini şi a altor senzori pentru a monitoriza conducătorul auto, permiţând maşinii să intervină dacă un şofer băut sau distras nu ar răspunde semnalelor de atenţionare şi ar risca să fie implicat într-un accident care să producă rănirea gravă sau decesul.

Această intervenţie ar însemna o limitare a vitezei maşinii, trimiterea de alerte către serviciul de asistenţă Volvo On Call şi în ultimă instanţă încetinirea în mod activ a maşinii şi parcarea acesteia în siguranţă.

Exemple ale acestui tip de comportament includ lipsa totală a manevrării volanului pentru perioade lungi de timp, şoferi care sunt detectaţi că au ochii închişi sau privirea în afara drumului pentru perioade lungi de timp, precum şi un slalom extrem între benzi sau timpi de reacţie excesiv de lenţi.

Un sistem de monitorizare a şoferului ca cel descris mai sus este un element important care permite maşinii să ia decizii în mod activ pentru evitarea accidentelor care ar putea cauza răniri grave sau moartea.

Introducerea camerelor în toate modelele Volvo va avea loc odată cu noua generaţie a platformei de vehicule scalabile SPA2, la începutul anului 2020.

Detalii despre numărul exact de camere şi poziţionarea lor în interiorul maşinii vor fi dezvăluite într-o etapă ulterioară.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide