Volvo XC90

SUV-ul vârf de gamă al constructorului suedez nu avea mai avea un succesor, dezvoltarea acestuia fiind stopată de curând.

Volvo XC90 Volvo XC90
Surse apropiate de Auto Motor Sport Sweden au relatat faptul că în urmă cu doar câteva zile s-a luat decizia de a se renunţa la intrarea în producţie a SUV-ului, programată pentru 2009, furnizorii de piese nefiind nici acum informaţi. Decizia a fost luată ca urmare a costurile imense necesare reducerii de greutate, secondată de absenţa unor motoare si transmisii noi.

Nici măcar o tehnologie hibridă nu se vedea la orizont, iar în condiţiile în care cea mai mare piaţa de SUV-uri este într-un regres s-a hotărât ca e mai bine ca viitorul Volvo XC90 să nu ajungă în producţie. În schimb producătorul suedez se va concentra pe viitoarele modele XC60, XC50 şi XC30. Totuşi, dacă va exista un viitor XC90 acesta va fi construit pe o platforma Ford.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.