Vühl 05 este cea mai nouă încercare a mexicanilor de a produce un supercar

Vühl este o nouă companie auto care îşi va încerca norocul pe scena supermaşinilor uşoare pentru circuit. Firma, care are rădăcini în Mexic, va prezenta la Festivalul Vitezei de la Goodwood primul său model, denumit simplu 05.

Vühl 05 este cea mai nouă încercare a mexicanilor de a produce un supercar Vühl 05 este cea mai nouă încercare a mexicanilor de a produce un supercar

În industria auto, Mexicul e cunoscut mai mult pentru producţia - vreme de mai multe decenii - a dubiţei Volkswagen Type 2 şi mai puţin pentru producţia de maşini sport sau supermaşini. Acest lucru s-a schimbat, însă, în 2007, când compania Mastretta Design a prezentat conceptul modelului MXT care a devenit o supermaşină de serie în anul 2011.

Acum, o nouă companie auto care are rădăcini în ţara nord-americană a anunţat că va prezenta, la Festivalul Vitezei de la Goodwood din acest an, primul său model, care se vrea un supercar uşor pentru circuit, omologat pentru circulaţia pe drumurile publice. Compania se numeşte Vühl, iar maşina a primit un nume format din doar două cifre – 05.

Caroseria modelului Vühl 05 va fi construită în Canada, producţia şasiului şi asamblarea finală se vor face în Mexico City, iar reglajele fine vor fi făcute în Marea Britanie.

Marca Vühl (Vehicles of Ultra-lightweight and High-performance) a fost pusă pe picioare de către fraţii Iker şi Guillermo Echeverria.

Rămâne de văzut dacă Vühl 05 va avea acelaşi succes ca Ariel Atom sau KTM X-Bow sau dacă va intra într-un con de umbră din care nu va reuşi să iasă prea uşor.

Voi ce spuneţi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.