VW Bus - aniversare

Poate că VW Beetle este iconic pentru marca germană, însă VW Combi este iconic pentru perioada flower-power.

VW Bus - aniversare VW Bus - aniversare
Sunt 60 de ani de când inginerii VW s-au gândit, în 1947, să creeze un vehicul adaptat transportului pieselor grele de caroserie între fabrici. Maşina împrumuta multe elemente tehnice de la cunoscutul Beetle şi curând a devenit mai mult decât un mijloc de transport foarte util.

Bazându-se pe simplitatea tehnică şi preţul avantajos, VW Combi a atins apogeul în America anilor '60-'70, devenind un simbol al mişcării flower-power. Având o "figură" simpatică, a prins foarte repede la publicul tânăr, devenind mijloc de evadare din cotidian, mai ales că majoritatea proprietarilor şi-au personalizat maşina prin desene care mai de care mai extravagante şi mai viu colorate. Practic, VW Combi, alături de Chrysler Voyager, au dat tonul în segmentul vanurilor pentru familie, urmaşii Caravelle şi Transporter din prezent fiind adevărate birouri pe patru roţi.

Oficialii VW nu au uitat de importanţa lui VW Combi în istoria firmei, astfel încât în perioada 5-7 octombrie este programată la Hannover, în nordul Germaniei, cea mai mare întâlnire dedicată fanilor acestui model, unde nu vor lipsi concertele, proiecţia filmului "Little Miss Sunshine" sau diversele concursuri.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.