VW face profit în primul trimestru

Autor: Mediafax 03 mai 2007 Știri auto
VW face profit în primul trimestru

VW, al patrulea mare producător auto la nivel mondial, a publicat miercuri rezultate operaţionale obţinute de fiecare brand în parte pentru prima oară după raportul financiar aferent anului 2001. Profitul diviziei VW a urcat cu 435 de milioane de euro în primul trimestru, de la 386 milioane de euro, după pierderile operaţionale de 49 de milioane înregistrate în urmă cu un an.

“Evoluţia a fost determinată în primul rând de măsurile de restructurare aplicate în ultimul an”, se arată într-un comunicat al grupului.

Divizia Audi şi-a majorat profitul operaţional cu 56 de milioane de euro, la 401 milioane de euro. Profitul diviziei Skoda din Cehia a urcat cu 29 de milioane de euro, la 172 de milioane de euro, în timp ce compania spaniolă Seat şi-a redus pierderile operaţionale la 11 milioane de euro, de la 32 de milioane de euro.

În 2002, VW a inclus brandurile deţinute în două grupuri care publică propriile lor rezultate operaţionale. Profitabilitatea fiecărui brand în parte este mai dificil de determinat. Îmbunătăţirea rezultatelor are loc în urma programului de restructurare conceput de fostul director general Bernd Pischetsrieder, şi Wolfgang Bernhard, fost director general al brandului VW.

La nivel de grup, profitul operaţional al VW a crescut în primul trimestru cu 57,7%, la 1,08 miliarde euro, avans susţinut de câştigurile asociate măsurilor de restructurare şi de creşterea numărului de vehicule vândute, potrivit datelor preliminare ale grupului auto publicate luna trecută. Vânzările de vehicule ale grupului Volkswagen au crescut cu 7,9% în primul trimestru, la nivelul record de 1,47 milioane de unităţi, evoluţie influenţată de avansul cereriii din China şi Brazilia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide