VW intră în WRC

Conform celor de la autoexpress VW va intra în WRC, la sfârşitul lunii martie 2011, iar materialul de competiţie va fi VW Polo.

VW intră în WRC VW intră în WRC

VW se va aruca în lupta acerbă din WRC la sfârşitul lunii martie 2011. Echipa care va concura în WRC va fi anunţată fie pe 22 martie 2011 cu ocazia celebrării victoriilor din raliul Dakar, fie la începutul raliului Portugaliei programat să se desfăşoare pe 24-27 martie.

Maşina de competiţie va fi bazată pe VW Polo. Iniţial se dorea ca bolidul VW de WRC să fie bazat pe Scirocco, dar din cauza regulamentelor nu a putut fi utilizată această maşină ca bază de plecare.

VW va intra în luptă alături de Citroen, Ford şi noii veniţi Mini. Acestia din urmă vor avea o "campanie" linitată în acest an, urmată de un asalt în plină forţă în anul viitor. Se pare că VW va aplica aceaşi strategie, în acest an va testa maşina şi o va îmbunătăţii. Se pare că cei de la VW au lucrat în "surdină" pentru ai angaja pe cei mai buni din WRC. Vorbim aici de legendarul Carlos Sainz, de Francois-Xavier Demaison ex Citroen şi Subar, cel din urmă fiind angajat ca inginer şef.

Cel mai probabil cei de la VW vor semna cu Juho Hanninen actualul campion de IRC, care mai nou a intrat în SWRC pentru a acumula exprerienţă competiţională în vederea intrării în WRC.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.