VW introduce motorul pe benzină care consumă cât un diesel

Astfel, se va atinge o economie de combustibil de ...

VW introduce motorul pe benzină care consumă cât un diesel VW introduce motorul pe benzină care consumă cât un diesel

VW a introdus un nou motor pe benzină, pentru gama Golf, care pretinde că oferă aceeaşi eficienţă din punct de vedere al consumului de combustibil, cu un motor diesel. De asemenea, diferenţa dintre cele două este şi preţul mai ieftin al celui pe benzină.

Noul VW Golf 1.5 TSI ACT Bluemotion este alimentat cu o versiunea de 128 CP a motorului TSI de 1,5 litri al companiei. Motorul dispune de sistemul Active Cylinder Management, care opreşte doi dintre cele patru cilindri atunci când este posibil, pentru o mai bună economie de combustibil, precum şi o funcţie "eco-coasting" atunci când este asociată cu transmisia DSG opţională cu şapte trepte.

VW spune că Bluemotion 1.5 TSI ACT asociat cu transimia automată DSG se clasifică ca un sistem micro-hibrid. Acesta intervine de îndată ce şoferul ia piciorul de pe pedală sau maşina coboară o panta uşoară, opreşte complet motorul şi îl decuplează de ambreiaj.

Astfel, se va atinge o economie de combustibil de 0.4 l/100 km sau 0.2 l/100 km faţă de prima generaţie a sistemului „Coasting”. După perioada de rulare cu motorul deconectat, acesta va fi repornit automat.

VW va oferi motorul 1.5 TSI ACT Bluemotion mai multe modele, urmând să introducă noi derivate ale sistemului de propulsie pe alte pieţele, inclusiv versiuni cu mai puţini cilindri.

Noul VW Golf 1.5 TSI ACT Bluemotion este disponibil acum în Europa, atât în hatchback, cât şi în alte variante de caroserie. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.