VW lansează Polo GTI R5: „Foarte bun, foarte rapid şi precis”

Luna trecută, Volkswagen ne-a prezentat noul Polo de ralirui sub forma unor schiţe. Acum îl vedem în „carne şi oase” ...

VW lansează Polo GTI R5: „Foarte bun, foarte rapid şi precis” VW lansează Polo GTI R5: „Foarte bun, foarte rapid şi precis”

Luna trecută, Volkswagen ne-a prezentat noul Polo de ralirui sub forma unor schiţe. Acum îl vedem în „carne şi oase”.

Polo GTI R5 se bazează pe noul Polo GTI, deşi motorul său turbo cu patru cilindri este de fapt mai mic: regulamentui motorsportului dictează că trebuie să aibă dimensiunea de 1,6 litri.

Dar, cu cei 272 de CP şi cei 400 Nn canalizaţi spre roţi printr-o tracţiune integrală, este în mod clar mai puternic. Ajunge de la 0 - 100 de km /k în 4.1 secunde, viteză ce poate fi obţinută prin intermediul cutiei de viteze secvenţiale cu cinci trepte. 

Testarea a avut loc în noiembrie, în Fontjoncouse, Franţa, unde a fost dezvoltat şi primul model Polo R WRC. În decembrie, GTI R5 va ajunge şi Marea Britanie.

"Acest prim test a fost făcut, în primul rând, pentru a acumula câţi mai mulţi kilometri, pentru a oferi inginerilor apoi cât mai multe date posibile", a spus  Dieter Depping, campion de raliuri în 2017. "Pot spune că Polo R5 este foarte bun, foarte rapid şi precis. M-am simţit imediat în elementul meu!”

Acesta va fi omologat în vara anului 2018, primii clienţi primind maşinile la scurt timp după aceea. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.