VW prins cu ocaua mică pe net

Comunitatea bloggerilor a atenţionat Google despre tehnica ilegală de indexare folosită de www.vw.com.

VW prins cu ocaua mică pe net VW prins cu ocaua mică pe net
Google are o politică strictă privind utilizarea cuvintelor cheie în site-uri, care se regăsesc în meta tag-ul paginilor HTML. Site-ul american vw.com, fiind realizat în flash, a inclus cuvintele cheie într-o secţiune ascunsă, care chiar era denumită "invisibleContent" în codul sursă - ceea ce ar fi trebuit să le dea de gândit celor de la Google de mai demult.

În plus, deşi cuvintele cheie ar trebui să se refere doar la conţinutul site-ului, VW aplica o metodă apropiată de cea a spam-ului, cu multe cuvinte cheie ieşind din aria de acoperire a domeniului auto, ceea ce ducea, evident, la returnarea unui număr mult mai mare de rezultate la căutare decât în mod obşinuit. Practic, vw.com era avantajat faţă de site-urile concurente, în plus încălcând recomandările Google.

În urma sesizărilor venite dinspre comunitatea bloggerilor, Google şi VW au ajuns la o înţelegere prin care o directivă din sursa paginii vw.com interzice motoarelor de căutare indexarea ei. Am putea spune o măsură de "autoflagelare", deşi, în mod curent, Google pur şi simplu exclude din index site-urile care recurg la metode neortodoxe.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.