VW recunoaşte: Există motoare pe benzină afectate de scandalul emisiilor

Autor: Mediafax 04 nov. 2015 Știri auto
VW recunoaşte: Există motoare pe benzină afectate de scandalul emisiilor

Grupul auto Volkswagen a descoperit, în cursul unei anchete interne, „incoerenţe inexplicabile” privind determinarea emisiilor la alte tipuri de motoare decât cele vizate de investigaţiile de până acum, fiind afectate circa 800.000 de maşini.

Potrivit WSJ, care citează VW, aceste probleme au fost observate şi la motoare pe benzină ale companiei, extinzând scandalul şi afara flotei de motoare diesel. 

„Au fost depistate incoerenţe inexplicabile privind stabilirea nivelului de dioxid de carbon, situaţie care poate afecta aproximativ 800.000 de maşini. Conducerea VW va iniţia imediat un dialog cu autorităţile responsabile privind consecinţele acestor concluzii”, a transmis Grupul auto Volkswagen, conform agenţiei Bloomberg.

Supercamionul lui Ceauşescu

Legenda americană creată de un român din Bucovina

VIDEO. Echipa Top Gear riscă închisoarea

Costurile de remediere a defecţiunilor sunt estimate la circa două miliarde de euro, precizează compania auto germană.

Volkswagen nu oferă informaţii specifice despre motoarele afectate de noile probleme tehnice.

Anunţul vine la scurt timp după ce EPA (Autoritatea americană de Protecţia Mediului) a dezvăluit că Volkswagen a utilizat dispozitive de înşelare a testelor de emisii din SUA şi pe alte motoare decât cele anunţate iniţial, respectiv diesel-urile de 1.2, 1.6 şi 2 litri.

Este vorba acum de motoare puternice, cu o cilindree de 3 litri şi peste 250 de cai-putere.

 

Dacia Duster Army ar putea echipa forţele române. Anunţul a venit azi – GALERIE FOTO

Culmea tupeului. Gest revoltător făcut de un şofer băcăuan. VIDEO

Eşti pregătit de sezonul rece? Uite ce trebuie să ai în maşină când vine zăpada

Grupul auto german a alocat deja 6,7 miliarde de euro pentru eventuala soluţionare a problemelor tehnice depistate la 11 milioane de maşini dotate cu un soft ilegal pentru manipularea emisiilor.

Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a anunţat luni extinderea investigaţiei în cazul grupului auto Volkswagen, acuzat că a folosit dispozitive de manipulare a emisiilor şi la motoare diesel mai puternice, ale unor modele SUV Audi şi Porsche. Suspiciunile se referă la motoare diesel cu capacitatea de peste 2.000 de centrimetri cubi instalate pe circa 10.000 de vehicule Porsche, Audi şi alte mărci ale grupului VW vândute în Statele Unite începând cu anul 2014. Este vorba de modelul Volkswagen Touareg 2014, Porsche Cayenne 2015, Audi A6 Quattro, A7 Quattro, A8, A8L, şi Q5 2016.

Grupul auto Volkswagen a respins noile acuzaţii ale autorităţilor americane.

Volkswagen a anunţat la sfârşitul lunii septembrie că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit dupa ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante. Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen şi Audi. Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situaţiile generale de funcţionare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susţine Agenţia americană pentru Protecţia Mediului. Potrivit anchetei iniţiale a autorităţilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle şi Golf, precum şi modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 şi modelul Audi A3. Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce în eroare sistemele de măsurare a noxelor. În Europa, probleme similare au fost semnalate şi la alte mărci ale grupului VW.

 

Scumpiri între 20% şi 200% pentru poliţele RCA

VIDEO Cum arată noua versiune de top a Daciei Logan – GALERIE FOTO

VIDEO. Ce faci când nu mai ai bani de benzină?

La salarii româneşti plătim mai mult decât în Austria. Tabelele oficiale cu preţurile benzinei, motorinei şi GPL-ului în toate statele din Uniunea Europeană

Prima maşină fabricată „sută la sută” de români – FOTO

VIDEO Coboară din maşină ca să îi ceară socoteală pietonului pe care aproape l-a lovit, dar acesta îi face praf maşina

EXCLUSIV ProMotor – Cum a pierdut Dacia o licitaţie de 400 de maşini de patrulare ale Poliţiei pentru doar 2,4 lei pe autoturism

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide