W Motors Lykan HyperSport: primul hypercar din Orientul Mijlociu

O nouă companie auto cu origini în Orientul Mijlociu, W Motors, a prezentat la Salonul Auto Qatar 2013 primul său model, Lykan HyperSport, care a fost supranumit „primul hypercar al Orientului Mijlociu”.

W Motors Lykan HyperSport: primul hypercar din Orientul Mijlociu W Motors Lykan HyperSport: primul hypercar din Orientul Mijlociu

Un nou concurent pe scena hypercarurilor vine tocmai din Orientul Mijlociu. Oarecum. Compania auto W Motors, care a fost înfiinţată de Ralph R Debbas, un libanez absolvent al şcolii de artă şi design de la Universitatea Coventry, Marea Britanie, a prezentat în premieră la Salonul Auto Qatar 2013 primul său model, denumit Lykan HyperSport.

Deşi primul model al noii companii auto arabe este supranumit „primul hypercar al Orientului Mijlociu”, el a fost dezvoltat în Europa, în colaborare cu companiile Magna Steyr, Studio Torino şi tunerul german RUF.

Sub capota lui W Motors Lykan HyperSport stă un motor boxer cu şase cilindri şi două turbocompresoare, probabil provenit de la germanii de la RUF, care dezvoltă 750 CP şi îi permite hypercarului arab să facă suta în 2,8 secunde şi să ajungă până la o viteză maximă de 395 km/h.

Doar şapte exemplare vor fi asamblate în Dubai, fiecare cu un preţ de 3,4 milioane de dolari americani. Toate cele şapte exemplare produse vor avea faruri cu LED-uri încrustate cu diamante, tapiţerie din piele cusută cu fir de aur, un sistem 3D holografic de afişare a informaţiilor, un bord interactiv ID4Motion şi un serviciu non-stop de asistenţă. Mai mult, cei care îşi vor permite „primul hypercar al Orientului Mijlociu” vor primi drept cadou un ceas în valoare de 200.000 de dolari americani.l

Potrivit producătorului, dezvoltarea modelului Lykan HyperSport a durat şase ani, iar primele maşini vor ajunge la proprietari în septembrie 2013. W Motors plănuieşte să creeze un al doilea model, mai accesibil din punctul de vedere al preţului, denumit SuperSport.

Salonul Auto Qatar 2013 se desfăşoară în perioada 29 ianuarie – 2 februarie 2013.

Video W Motors Lykan HyperSport:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.