Wiesmann GT MF4-CS – model aniversar la Geneva 2013

Autor: Oraan Mărculescu 06 mart. 2013 Știri auto

Wiesmann este un mic producător german de maşini sport, ale cărui creaţii sunt, de fapt, un tribut adus maşinilor sport britanice de altă dată. Iar la Geneva 2013 ne este prezentată ultima creaţie: Wiesmann GT MF4-CS.

Este un model special deoarece marchează cei 25 de ani de existenţă de până acum ai micii firme teutone, deci merită atenţia celor interesaţi de maşini exotice exclusive.

Şi care sunt dedicate în primul rând senzaţiilor tari în spatele volanului, de care se vor bucura doar 25 de clienţi – doarece acesta este numărul de exemplare GT MF4-CS care vor fi construite.

Faţă de un model MF4 obişnuit, versiunea de faţă, al cărei indicativ CS înseamnă ”ClubSport”, presupune o cură uşoară de slăbire: prin utilizarea fibrei de carbon pentru plafon şi a geamurilor din policarbonat, masa totală este redusă cu 20 kg.

Nu pare mult, dar, dacă ne gândim că sub capota lui Wiesmann GT MF4-CS ”bate” o ”inimă” V8 de origine BMW, care dezvoltă 420 CP, rezultă că masa de 1.350 kg îi conferă maşinii un raport greutate/putere de 3,2 kg/CP, ceea ce promite senzaţii tari pe şosea sau circuit.

Demarajul 0-100 km/h se realizează în 4,4 secunde, în timp ce viteza maximă se cifrează la 293 km/h. Dat fiind exclusivismul acestui model, Wiesmann GT MF4-CS are un preţ de 193.000 de euro, la care se mai adaugă alte mii sau zeci de mii de euro, în funcţie de preferinţele clienţilor în materie de personalizare a maşinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide