WoKart: cea mai nouă jucărie acvatică, de 70 CP

Autor: ProMotor 11 dec. 2013 Știri auto

WoKart este o companie orginiară din Elveţia, însă pentru proiectul cu acelaşi nume a reuşit să strângă o echipă de specialişti din Germania, SUA, Anglia, Rusia şi Thailanda.

Cu o configuraţie de catamaran asimetric ultra-uşor, WoKart dispune de un motor cu puterea de 70 CP, amplasat central. Constructorii spun că l-au conceput în aşa fel încât să deţină caracteristicile şi raportul putere-greutate similare cu cele ale unui go-kart.

Mai mult, kartul acvatic dispune de un volan şi un scaun sport, iar acceleraţia este controlată clasic, cu ajutorul unei pedale, pentru o experienţă cât mai apropiată de cea a condusului unui automobil.

Constructorul preciează că după patru ani de teste, nimeni nu a reuşit să răstoarne jucăria acvatică, chiar dacă aceasta este capabilă să execute viraje la 90 de grade, în mare viteză.

WoKart cântăreşte 210 kilograme – fără motor – şi poate atinge o viteză maximă de 40 de noduri, sau aproximativ 70 km/h. Producţia este programată să demareze în ianuarie 2014, iar clienţii îl pot achiziţiona la preţul de 20.000 de euro.

Un videoclip demonstrativ cu ce poate face WoKart atunci când este manevrat de mâini dibace este disponibil mai jos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide