World Car of the Year 2011 este Nissan Leaf

La Salonul Auto New York a fost aleasă maşina care merită marele premiu World Car of the Year 2011. Deloc surprinzător, aceasta este Nissan Leaf, care mai deţine în palmares şi premiul European Car of the Year.

World Car of the Year 2011 este Nissan Leaf World Car of the Year 2011 este Nissan Leaf

Cei trei finalişti ai marelui premiu World Car of the Year 2011 au fost Audi A8, BMW Seria 5 şi Nissan Leaf - care a câştigat şi trofeul European Car of the Year 2011. În condiţiile în care automobilul electric este promovat intens în această perioadă, nu era deloc greu de intuit care urma să fie rezultatul.

Aşadar, cu ocazia Salonului Auto New York 2011, câştigătorul acestui trofeu a devenit Nissan Leaf, modelul fiind considerat de către juriu drept cel mai potrivit pentru a câştiga acest premiu: este prima maşină electrică de serie mare care oferă 5 locuri, patru portiere şi hayon şi un portbagaj convenabil, la fel ca majoritatea maşinilor de clasă compactă actuale.

În plus, juriul a considerat că Nissan Leaf se conduce la fel ca o maşină normală (ba chiar are un comportament foarte bun graţie centrului de gravitate foarte scăzut), însă are zero emisii CO2; autonomia maximă de 130 km şi încărcarea bateriilor în 8 ore sunt caracteristici convenabile pentru majoritatea publicului.

Nissan Leaf a fost lansat oficial pe pieţele auto din Japonia, Statele Unite ale Americii şi în câteva ţări din Europa, urmând ca, din 2012, maşina să ajungă şi pe alte pieţe. Pentru moment, Nissan Leaf este construit în Japonia, la fabrica Nissan din Oppama, dar din 2012 va fi asamblat şi în USA şi Marea Britanie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.