World Car of the Year 2015: iată finaliştii la titlul de maşina anului 2015 în lume

Lista cu pretendenţii la titlul de maşina anului în lume în 2015 a fost publicată, iar printre finalişti se numără şi câteva surprize. Avem detalii mai jos.

World Car of the Year 2015: iată finaliştii la titlul de maşina anului 2015 în lume World Car of the Year 2015: iată finaliştii la titlul de maşina anului 2015 în lume

Ediţia din 2015 a competiţiei World Car of the Year şi-a desemnat finaliştii, urmând ca modelele câştigătoare să fie anunţate în timpul Salonului Auto de la New York 2015 din luna aprilie.

Trebuie menţionat că această competiţie nu are nimic în comun cu concursul European Car of the Year (maşina anului în Europa), acesta din urmă având ca participanţi doar modele disponibile pe piaţa europeană, câştigătorul fiind anunţat la Salonul Auto Geneva 2015. Evident, World Car of the Year (maşina anului în lume) analizează şi stabileşte ierarhii cu modelele noi disponibile în Europa şi America.

Maşinile sunt testate de 75 de jurnalişti auto din lumea întreagă, iar întregul proces a început la Paris în 2014. După câteva luni de deliberare, comisia de jurnalişti a stabilit finaliştii – atât pentru categoria principală, cât şi pentru categoriile specifice. Iată, aşadar, modelele care se luptă pentru titlul de maşina anului 2015 în lume.

General:

BMW Seria 2 Active Tourer

Citroen C4 Cactus

Ford Mustang

Hyundai Genesis

Jeep Renegade

Mazda2

Mercedes-Benz C-Class

Mini cu cinci uşi

Nissan Qashqai

Volkswagen Passat

Maşini de lux/premium:

BMW i8

BMW X6

Cadillac ATS Coupe

Cadillac Escalade

Kia K900

Lexus NX

Lexus RC

Lincoln MKC

Mercedes-Benz S-Class Coupe

Range Rover Autobiography Black LWB

Maşini de performanţă:

Audi S1

Audi S3

Audi TT/TTS

Bentley Continental GT Speed

BMW M4/M3

Dodge Challenger SRT Hellcat

Jaguar F-Type R Coupe

Lexus RC-F

Mercedes-AMG GT

Maşini eco:

BMW i8

Hyundai ix35 Fuel Cell

Kia Soul EV

Volvo XC90 T8

Volkswagen Golf GTE

Premiul pentru design:

BMW Seria 2 Active Tourer

Citroen C4 Cactus

Mercedes-Benz C-Class

Porsche Macan

Volvo XC90

Tu care crezi că o să câştige premiul cel mare?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.