Cum poţi cumpăra mai uşor o maşină second-hand – FOTO

Autor: ProMotor 18 feb. 2016 Utile

Achiziţionarea unei maşini rulate este, în foarte multe cazuri, ca şi cum ai juca la loterie: ţine de noroc. Pe de o parte sunt clienţii care încearcă să scoată un preţ cât mai bun şi sunt atât de dornici să-şi cumpere o maşină încât sunt ”orbiţi” de febra cumpăraturilor, ignorând astfel micile defecte, iar pe de altă parte sunt proprietarii, care sunt dispuşi să recurgă la înşelătorii pentru a-şi vinde marfa. InspectorAuto.ro a lansat un ghid practic destinat cumpărătorilor de maşini rulate, cu ajutorul căruia şoferii pot reduce la minimum şansele de a fi păcăliţi. Acest ghid este disponibil gratuit şi poate fi descărcat de pe site-ul InspectorAuto.ro

”Un vânzător care ştie să vorbească şi un automobil curat, aparent îngrijit, pot să apeleze la emoţionalul cumpărătorului foarte uşor, iar acesta să lase garda jos, să fie mai puţin atent la ceea ce e pe cale să cumpere. Având ghidul în faţă şi pixul în mână, cumpărătorul nu mai poate să omită etape importante în procesul de verificare a maşinii”, a declarat Mihai Cune, fondator şi director general al InspectorAuto.ro.

Ghidul are 6 pagini şi 53 de puncte de verificare, acesta fiind disponibil şi în varianta pentru maşinile din România, şi în varianta pentru maşinile aduse din afara ţării. Scopul ghidului este să-i facă pe clienţi să fie mai atenţi la detalii indiferent cât de mult pe place maşina aflată la vânzare. 

”Acest ghid este menit să-l aducă pe client mai degrabă în zona raţională a procesului de achiziţie şi să-l îndepărteze de sfera emoţională, care poate mult mai uşor să-l conducă spre o alegere păguboasă”, a spus Mihai Cune.

Conform unor studii s-a constatat că 80% dintre maşinile SH aduse în România au kilometrajele măsluite, iar un client are şanse în proporţie de 60% să dea peste una cu vicii ascunse, fie a fost furată, fie a avut multe daune (posibil daune totale). 

Dacă ţi-ai stabilit bugetul şi eşti hotărât să-ţi cumperi o maşină SH nu-şi rămâne de făcut decât trei lucruri: te înarmezi cu răbdare, descarci ghidul de verificare şi te apuci de vizualizat maşini. Spor la cumpărături!


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide