YACHTING – Dusseldorf Boatshow 2007

Autor: Andrei Nan 23 feb. 2007 Știri auto

Pentru ca la noi iahturile pot fi vazute mai usor la televizor decit pe Marea Neagra, solutia cea mai la indemina pentru a ne apropia de astfel de ambarcatiuni a fost sa luam avionul si sa mergem tocmai la Dusseldorf. Acolo, in inima Europei, s-a tinut Salonul de Barci si Iahturi, un eveniment la care exponatele au totalizat citeva miliarde de euro. Dusseldorf Boatshow a adunat in cele 17 sali ale Salonului peste 130 de iahturi de lux, mii de ambarcatiuni de dimensiuni mici si medii si zeci de mii de accesorii pentru pasionatii sporturilor nautice.

Salonul este unul destul de vizitat, poate si pentru ca celor mai luxoase ambarcatiuni li s-au alaturat replici dupa iahturile unor vedete/personalitati precum Nicolas Cage, Marcello Lippi sau Luca di Montezzemollo. Cage a expus un Aquariva in valoare de 600.000 de euro, in timp ce Lippi si di Montezzemollo au aratat ca sint mindrii posesori ai modelului Itama 55, un iaht care ajunge la pretul de 1.600.000 de euro.

Daca la saloanele auto am fost obisnuiti sa vedem, alaturi de ultimele modele/concepte lansate, fete frumoase, Dusseldorf Boatshow a dus lipsa de astfel de aparitii. Poate este de inteles, pentru ca, in marea lor majoritate, doritorii de astfel de ambarcatiuni au venit insotiti de prietene, neveste sau amante.

Profitind de faptul ca iahturile Bandido se fabrica in Germania, producatorul englez a expus la Dusseldorf cel mai mare iaht de la Salon, cu o lungime de 27 metri si o inaltime de 11. In ciuda dimensiunilor, el nu poate primi la bord decit 10 persoane cu tot cu echipaj, spatiile destinate relaxarii fiind insa extrem de generoase. Varianta prezentata avea un pret ce depasea 6 milioane de euro, cu taxele incluse.

Ferretti Yachts, unul dintre cei mai prestigiosi constructori de ambarcatiuni de pe glob, a venit la Dusseldorf cu Ferretti 881 RPH, un iaht perfect pentru 11 persoane, o ambarcatiune mai luxoasa decit Hotel Ritz, dispunind de toate facilitatile unei croaziere de lux. De la sistem home cinema cu televizor de mari dimensiuni, pina la baie cu jacuzzi sau bucatarie ultrautilata, iahtul vrea sa stabileasca noi standarde ale luxului pe mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide