Yamaha prezintă maşina de oraş MOTIV.e, creată în colaborare cu Gordon Murray

Autor: 896 Nm pentru o maşinuţă electrică de oraş! 25 nov. 2013 Știri auto

Yamaha, în colaborare cu Gordon Murray, a creat o maşinuţă de oraş denumită MOTIV.e. Da, acel Gordon Murray care a lucrat în Formula 1 vreo 20 de ani, iar apoi a creat legendarul McLaren F1.

Buburuza citadină de la Yamaha nu este, însă, la fel de impresionantă ca un McLaren F1. Sigur, nici nu avea cum să fie, fiindcă este o maşină electrică, destinată folosirii în aglomeraţiile urbane. Dar asta nu înseamnă că nu este interesantă.

De fapt, Yamaha MOTIV.e are un as în mânecă (asta dacă datele tehnice nu sunt greşite, fireşte). Conform fişei tehnice, motorul electric are o putere constantă de 15 kW, în vreme ce puterea maximă ajunge până la 25 kW. Dar cele mai impresionante valori sunt cele ale cuplului: 658 Nm în mod continuu şi un maxim de 896 Nm. Pare ciudat, dar aşa scrie în imaginile furnizate de Yamaha (vezi mai jos).

Potrivit aceloraşi date tehnice, greutatea totală este de 730 kg, în vreme ce acceleraţia de la zero până la 100 km/h are nevoie de „mai puţin” de 15 secunde, iar viteza maximă este de „peste” 105 km/h. Ceva e putred la mijloc, cu siguranţă.

Bateria litiu-ion are o capacitate maximă de 8,8 kWh şi poate să ofere o autonomie maximă „reală” de peste 160 de kilometri. În acelaşi timp, o încărcare completă, de la o priză normală de casă, durează trei ore (cu opţiunea unei încărcări rapide de o oră).

Voi ce credeţi: este Yamaha MOTIV.e viitorul maşinilor electrice?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide