Yamaha şi Honda: stop accidentelor moto!

Potrivit Motorcycle News, Yamaha şi Honda şi-au unit forţele cu 12 constructori de maşini, care, împreună vor testa o tehnologie de alertare a şoferilor de prezenţa motocicliştilor aflaţi în trafic.

Yamaha şi Honda: stop accidentelor moto! Yamaha şi Honda: stop accidentelor moto!
Testele se vor desfăşura în Japonia şi se vor concentra asupra reducerii accidentelor provocate de neatenţia şoferilor. Sistemul îi atenţionează pe cei aflaţi la volan de prezenţa unui motociclist sau a unei maşini în apropierea lor.

Sistemul constă în calcularea distanţei şi detectarea poziţiei şi a vitezei „vecinului” de pe şosea. În cazul în care sistemul „decide” ca aceste informaţii ar putea duce la un potenţial accident, şoferul este alertat printr-un mesaj vocal şi un mesaj pe ecranul sistemului de navigaţie al maşinii.

Testele vor începe în luna martie şi se va stabili dacă acest sistem este practic pe drumurile publice şi cum va afecta comportamentul şoferilor.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.