Zagato Lancia Aprilia Sport

Caroserierul italian Zagato a readus la viață un automobil creat de acesta în 1938, un roadster construit pe platforma tehnică a modelului Lancia Aprilia.

Zagato Lancia Aprilia Sport Zagato Lancia Aprilia Sport

Actualul director Andrea Zagato a avut o idee originală, de a carosa un model uitat de mult timp. Construit prima oară în 1938 pe un șasiu Lancia Aprilia de către bunicul actualului Zagato, Ugo, modelul a fost asamblat în doar trei sau patru exemplare, din care niciunul nu mai există astăzi.

Pornindu-se de la un set de fotografii șterse, echipa Zagato a reușit să reconstituie designul original și să-l transpună pe o caroserie reală. Puterea este asigurată de un minuscul motor Aprilia VR-4 ce produce doar 48 CP la 4300 rpm. VIteza maximă atinsă este de 126 km/h, care în mod sigur va părea mult mai mare atunci când se rulează sub cerul liber. Originalitatea își are și ea prețul ei, cei 9 clienți de Zagato Lancia Aprilia Sport fiind nevoiți să scoată 150.000 de euro din buzunar.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.