ZF a anunţat cutia cu 9 (nouă) trepte!

Se ştie că Mercedes-Benz îşi va lansa generaţia nouă de transmisii cu nouă trepte pe noul Clasa S care va fi prezentat anul viitor. Iată răspunsul lui ZF, furnizorul de cutii pentru Audi, BMW şi Jaguar...

ZF a anunţat cutia cu 9 (nouă) trepte! ZF a anunţat cutia cu 9 (nouă) trepte!

ZF echipează momentan mai multe mărci de renume cu transmisiile sale cu şase sau opt rapoarte. Desigur, din punct de vedere al eficienţei, consumului mic de combustibil şi emisiilor poluante mici, cele mai interesante transmisii sunt cele cu opt rapoarte. Audi, BMW şi mai nou Jaguar şi Land Rover folosesc acum transmisia în opt trepte a lui ZF, evident modificată uşor pentru fiecare constructor în parte. Este clar că cei care vor dori vor putea adopta noua transmisie în nouă rapoarte care a fost anunţată oficial de către ZF zilele trecute.


Practic, asistăm la o premieră mondială deoarece nimeni nu a mai construit o transmisie cu nouă trepte pentru autoturisme până acum. Sunt şanse mari însă ca noul S-Klasse, echipat cu o transmisie similară dar produsă in-house să fie prima maşină care circulă pe şosele folosindu-se de nouă trepte.


Cutia lui ZF a fost botezată 9HP şi promite o îmbunătăţire a consumului de combustibil cu până la 16% faţă de ce sunt capabile transimiile automate cu şase trepte actuale. Nici să nu vă aşteptaţi la altceva, nouă trepte înseamnă eco în primul şi în primul rând.


Foarte important - noua transmisie se poate adapta diverselor sisteme care vor fi montate pe maşini. Ea poate fi folosită la maşinile cu tracţiune integrală sau la cele cu sistem de propulsie hibrid. La fel, foarte important dar şi foarte ciudat, ZF anunţă că transmisia 9HP poate să funcţioneze cu motoare capabile de valori de cuplu maxim cuprinse între 280 şi 480 Nm. Dacă ai vrea să montezi acum această transmisie la Audi sau BMW ai putea să o faci doar pe motoarele diesel în patru cilindri deoarece la cele de şase cilindri cuplul depăşeşte în medie 550 Nm. Să fie oare această transmisie a lui ZF rezervată doar motorizărilor diesel în patru cilindri foarte economice sau piaţa le va cere să dezvolte o cutie care să suporte chiar şi cuplurile de 700 - 1000 Nm ale motoarelor de top?! Rămâne de văzut.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.