Zvonuri: BMW Z9 va rivaliza cu Audi R8 Spyder

Fanii BMW tânjesc după un supercar adevărat, care să rivalizeze cu Audi R8. Britanicii de la AutoExpress vin cu o veste bună: se pare că BMW pregăteşte un roadster de calibru mare, denumit BMW Z9.

Zvonuri: BMW Z9 va rivaliza cu Audi R8 Spyder Zvonuri: BMW Z9 va rivaliza cu Audi R8 Spyder

Mai ţineţi minte rodsterul de lux BMW Z8? A fost ultimul model bavarez care ar putea fi integrat în categoria supercar clasic, ieşind din producţie în 2003. De atunci, BMW nu a mai avut un rival direct pentru supercaruri precum Audi R8 sau Mercedes SLS. Ce să mai spunem de rivalitatea cu Ferrari, Lamborghini sau Aston Martin.

Britancii de la AutoExpress vin cu nişte veşti bune: se pare că BMW a dat undă verde unui proiect de maşină sport veritabilă, care ar urma să se materializeze sub forma unui roadster sportiv cu denumirea BMW Z9. Asta după ce, în 2005, BMW a încercat să aducă sub reflectoare conceptul BMW Californa Spyder, care a sucombat din cauza crizei, iar indicativul Z9 a apărut prima oară în 1999, ca un concept care a prefigurat Seria 6.

Acum, însă, conceptul BMW Vision de la Frankfurt 2009 a primit un feedback extrem de bun, fiind clar că lumea auto este pregătită pentru un BMW sportiv. Atâta doar că nu va fi vorba de BMW M10 cu motor central, cum afirmau unele ipoteze, ci de o maşină cu motor în faţă, tracţiune spate şi un look de roadster modern.

Dacă în ce priveşte designul, este clar că vor fi preluate de la BMW Vision destule elemente, în ce priveşte partea tehnică BMW Z9 se anunţă revoluţionar. Caroseria va fi fabricată din noul material CFRP (plastic ranfosat cu fibră de carbon), pentru a se obţine o masă foarte redusă, în timp ce platforma tehnică va proveni de la noul BMW Seria 5. Aluminiul şi magneziul vor fi folosite din abundenţă pentru subansamble precum suspensie sau subcadre.

Motorizarea va fi una potentă, care se preconizează că va dezvolta în jur de 600 CP. Este vorba despre un bi-turbo de 4,4 litri, care va apărea şi sub capota iminentului BMW M5. BMW Z9 va mai veneficia de o cutie de viteze cu dublu ambreiaj şi de un diferenţial cu alunecare limitată M, dar şi de sisteme precum start-stop sau recuperarea energiei la frânare.

Noul BMW Z9 ar urma să intre în producţie în 2014, an în care probabil va apărea şi a doua generaţie a lui Audi R8. Nu este exclusă o variantă Z9 electrică, menită a rivaliza cu Audi R8 e-Tron sau SLS-ul electric.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.