Zvonuri: Lada vrea un model propriu Duster

Succesul SUV-ului Dacia Duster le-a atras atenţia ruşilor. De fapt, Renault se pare că intenţionează să construiască Duster-ul şi cu sigla Lada. O decizie bună?

Zvonuri: Lada vrea un model propriu Duster Zvonuri: Lada vrea un model propriu Duster

Faptul că Renault este acţionar la AvtoVAZ (sau Lada) s-a concretizat la Salonul Auto Moscova 2010 prin prezentarea noului model Lada R90. Care, de fapt, este doar un Logan MCV cu siglă Lada. Iar viitorul low-cost Lada Granta este un Logan ceva mai mult modificat.

În viitor se pare că francezii intenţionează să diversifice gama Lada cu un SUV. Însă nu vorbim de un urmaş al offroaderului Lada Niva, ci de un corespondent al lui Dacia Duster, care va avea siglă Lada şi, probabil, mici modificări estetice pentru particularizarea modelului.

Prin urmare, devine din ce în ce mai clar că Dacia nu se va vinde la ruşi, pentru a evita canibalizarea modelelor care aparţin concernului Renault. În plus, decizia de a înlocui Renault Duster pe piaţa ruşilor cu un model Lada se înscrie în politica de relansare a mărcii ruseşti.

Ceea ce nu înseamnă că va muri actuala Lada Niva, o maşină învechită din punct de vedere tehnic, dar încă foarte apreciată de cei care vor maşini offroad robuste şi ieftine. Se pare că Pininfarina a început discuţiile cu AvtoVAZ pentru demararea unui parteneriat, în urma căruia Lada Niva să fie construită la Torino, în uzina unde a fost asamblat înainte Mitsubishi Pajer Pinin.

Mai mult, cei de la Pininfarina ar fi dispuşi să realizeze un urmaş propriu pentru Lada Niva, modernizat şi cu o platformă tehnică upgradată - care, de ce nu, ar putea deveni un concurent interesant pentru Duster în Europa. Mai multe detali, însă, vom avea doar în 2011.

Pentru moment, suntem curioşi dacă vom vedea Lada Duster la Salonul Auto Paris 2010...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.