Zvonuri: va apărea M5-ul diesel, BMW M550dxDrive?

Nu ar fi exclus ca, în curând, divizia M să prezinte prima lor maşină cu motor diesel de mare performanţă. Care ar putea fi chiar berlina sportivă BMW M550dxDrive. Cum sună acest lucru?

Zvonuri: va apărea M5-ul diesel, BMW M550dxDrive? Zvonuri: va apărea M5-ul diesel, BMW M550dxDrive?

Puriştii cu siguranţă vor sări ca arşi: cum să pui un motor diesel e o maşină BMW M? Sacrilegiu! Sau poate nu... Zvonurile despre un BMW M diesel nu sunt noi, iar oficialii de la Munchen nu au negat vehement niciodată această ipoteză. Aşa încât speculaţiile sunt în floare.

Ideea de bază se leagă de noua tehnologie tri-turbo pe care BMW o are în program pentru motoarele diesel şi care va însemna un important pas înainte în privinţa performanţelor propulsoarelor alimentate cu motorină. Iar motorul care se pretează cel mai bine acestei transformări este deja reputatul diesel în şase cilindri de 3,0 litri.

Motor care, sub capota lui BMW 535d, beneficiază de un sistem turbo Twin Power, care se traduce într-o putere maximă de 300 CP şi un cuplu motor maxim de 600 Nm/1.750 rpm. Conform unor surse din interiorul BMW, dotat cu tehnologie tri-turbo, acest propulsor ar fi capabil de cel puţin 380 CP - mult mai bine decât TDI-ul de 3,0 litri şi 316 CP de pe Audi A6.

Cuplul motor maxim ar fi şi el mai bun, de minimum 750 Nm, lucru care implică adoptarea tracţiunii integrale xDrive pentru a-i asigura maşinii un comportament rutier cât mai sigur, în condiţiile în care puntea spate ar fi torturată de o forţă mai mare chiar şi decât la BMW M5.

În plus, se pare că o astfel de versiune super-diesel BMW M550dxDrive ar fi disponibilă şi în versiune break, în timp ce BMW M5 va rămâne doar ca sedan. Sperăm să aflăm mai multe detalii despre ipoteza M5-ului diesel cu ocazia Salonului Auto Frankfurt 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.