A apărut Dacia Sandero 4×4?

Autor: Oraan Mărculescu 06 mai 2009 Știri auto

VEZI TOATE DETALIILE OFICIALE DESPRE DACIA SANDERO STEPWAY AICI – LIVE BARCELONA

6.05.2009: UPDATE INFO

Cu ocazia Salonului Auto Barcelona 2009, românii vor prezenta "noua" Dacia Sandero Stepway, primul "SUV" românesc.

Ghilimelele se explică prin faptul că vorbim, practic, de Renault Sandero Stepway având sigla Dacia, în timp ce termenul "SUV" este exagerat pentru Dacia Sandero Stepway, care nu va beneficia de tracţiune integrală, ci doar de o gardă la sol înălţată şi plastice care să îi confere un aspect de crossover.

Joi 7 mai, Dacia Sandero Stepway va fi inaugurată oficial la salonul spaniol, iar promotor.ro vă va oferi informaţii de la faţa locului. Ce alte surprize ne mai rezervă standul Dacia la Barcelona – vedeţi joi 7 mai pe promotor.ro.

07:03.2009: UPDATE FOTO

Prima poza cu Sandero Cross!Prima fotografie cu noua versiune Sandero în realitate, pe şoselele româneşti, a apărut pe internet, pe site-ul fanilor Dacia olandezi, dacialoganmcv.nl: după cum se vede, nu este vorba despre kitul de plastic din catalogul de accesorii, ci de ceva mai mult.

Maşina beneficiază de gardă la sol ridicată, jante mai mari (par de 16"), protecţii pentru pasajele roţilor şi spoilere, precum şi de praguri laterale, ba chiar şi de bare de amarare. Totul la fel ca pe Renault Sandero Stepway – unii chiar ar putea comenta că este Renault, nu Dacia, însă mulţi useri au spus deja că maşina are sigla Dacia.

Faptul că nu este ascunsă sub vreun camuflaj demonstrează că lansarea noii maşini este foarte aproape. Deci ne aşteptăm ca în această primăvară să avem din nou reflectoarele aţintite asupra Dacia.

Oare cum se va numi: Dacia Sandero Stepway sau Dacia Sandero Cross? Sau altfel?

24.02.2009: UPDATE FOTO

Dacia SUV sub Logan

Deşi poze spion cu acest Logan au mai fost surprinse şi în nordul Europei (în teste de iarnă aspră), acum ne putem face o idee mai fundamentată despre platforma viitorului Dacia SUV:

  • faţă de un Logan normal, apreciem că e mai înalt cu aproximativ 5 cm, ceea ce ne duce spre o valoare bună, de 190-200 mm pentru garda la sol
  • ampatamentul va fi puţin mai mic decât la Logan – maşina în teste are bosajele ciopârţite
  • ecartamentul va fi mai mare, ceea ce înseamnă că şi noua caroserie va fi mai lată
  • auditiv, motorul de pe maşina de teste era un diesel, posibil chiar unul de cilindree mai mare decât cel de 1,5 litri dCi

Ultimele zvonuri spun că Dacia SUV va putea fi văzută oficial chiar înaintea lansării mondiale din cadrul salonului elveţian.

13.02.2009: UPDATE INFO

Am fi tentaţi să credem că maşina din imagine, preluată de pe www.dacialoganmcv.nl, este fratele lui Renault Sandero Stepway, cu siglă Dacia. Nu este vorba de kitul exterior în stil "crossover", disponibil pentru Dacia Sandero, deoarece maşina din imagine are garda la sol înălţată, spoiler frontal modificat, praguri şi bosaje roţi îmbrăcate în plastic, precum şi bare de amarare pe acoperiş.

Însă… până la urmă avem dovada că imaginea este doar un photoshop bine realizat, pe baza unei fotografii cu Renault Sandeo Stepway.

Poza prelucrata vs. poza originala cu Renault Sandero Stepway

În ce priveşte maşina observată de "bogdan draq", userul "cioco pitesteanu" ne spune că noul model se va numi Dacia Sandero Cross şi va avea tracţiune 4×2, nefiind, de fapt, Dacia SUV pe care o aşteptăm cu toţii. Nu ne-ar mira dacă una dintre surprizele Dacia la Salonul Auto de la Geneva va fi şi această nouă versiune a lui Sandero – în ciuda declaraţiilor oficiale de anul trecut, că în Europa nu va exista un omolog al lui Renault Sandero Stepway cu sigla Dacia.

Aşteptăm în continuare poze reale cu maşina în teste observată în judeţul Argeş. Vom reveni.

11.02.2008:

Dacă ceea ce spune bogdan draq pe autoblogger.ro este adevărat, înseamnă că, în ciuda afirmaţiilor oficialilor, va exista omologul Dacia SUV al lui Renault Sandero Stepway!

TU AI VREO POZĂ CU MAŞINA VĂZUTĂ DE bogdan draq?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide