BMW Seria 5 – O nouă generaţie

Autor: Dan Vache 29 mai 2009 Știri auto

29.05.2009: UPDATE FOTO

Cei de la bmwblog.com ne fac puţin să visăm la viitorul BMW M5 – graţie userului WildSpeed2009. Acesta a realizat o randare pe calculator, cu o parte frontală extrem de agresivă şi cu bosaje proeminente.

ŢI-AR PLĂCEA SĂ ARATE AŞA NOUL BMW M5?

8.05.2009: UPDATE FOTO

BMW Seria 5 urmează să apară în showroomuri în 2010, însă deja există indicii foarte clare despre cum va arăta noua generaţie. Ultimii care propun nişte randări computerizate foarte apropiate de maşina de serie sunt cei de la revista Quattroruote, care, pe lângă partea frontală, ne propun o idee realistă despre lateralul şi spatele maşinii.

Putem spune că noul BMW Seria 5 este o mixtură între viitorul BMW Seria 5 GT şi nava amiral BMW Seria 7, existând zvonuri care spun că viitoarea generaţie BMW Seria 3 va fi foarte similară ca design.

Sursa: Quattroruote via BMWblog.com

31.03.2009: UPDATE FOTO

Noile poze care surprind viitorul BMW Seria 5 Touring nu ne arată doar farurile maşinii, ci ne lasă să observăm mai bine şi partea din spate – mai exact stopurile şi decuparea hayonului.

Mai multe poze pe GlobalMotors.com

17.03.2009: UPDATE FOTO

Seria 5 - interior high-techEste destul de clar că recentul concept BMW Seria 5 Gran Turismo prefigurează liniile de design al următoarei generaţii BMW Seria 5 – lucru care se observă din schiţa pe calculator a lui Jon Sibal.

Conform celor la bmwblog.com, noua maşină că va renunţa la ideea caroseriei din aluminiu, fiind preferat oţelul, datorită costurilor mult mai mici. Datorită proiectării eficiente a componentelor, noua generaţie nu va cântări mai mult decât actuala, urmând a fi mai rigidă şi mai sigură la impact.

În plus, au mai fost surprinse poze cu interiorul noului Seria 5, din care se poate observa că au fost preluate destule elemente de la noul BMW Seria 7. Maşina surprinsă în poze mai avea, ca particularitate, evacuările diferite, ceea ce ar putea însemna că era vorba de vârful de gamă BMW 550i sau chiar de noul BMW M5.

Mai multe poze spion pe bmwblog.com.
 

BMW Seria 5 Touring10.03.2009 – UPDATE FOTO şi INFO

Vă prezentăm încă un set de poze cu versiunea Touring a viitorului BMW Seria 5.  Inginerii bavarezi spun despre viitorul model de clasă medie că va fi mai convenţional şi va face uitate controversele de design pe care actuala generaţie le-a stârnit în momentul apariţiei.

 

18.02.2009:

UPDATE FOTO: Iată o poză apărută pe un forum, despre care se spune că ilustrează viitorul Seria 5. Parcă seamănă cu noul BMW Seria 5 GT, nu? Poate e normal să fie aşa.

28.01.2009:

UPDATE INFO:

Nu doar versiunea berlină a viitorului BMW Seria 5 este în teste dinamice, ci şi versiunea Touring. Din păcate pentru noi, camuflajul maşinii face aproape imposibilă observarea detaliilor de design importante, doar forma generală şi gabaritul maşinii fiind clare.

Este de aşteptat ca noul break să fie puţin mai spaţios decât actuala generaţie, atât în ce priveşte habitaclul pentru pasageri, cât şi portbagajul. Suntem curioşi dacă viitorul BMW PAS nu se va canibaliza cu acest nou Touring, care, cel mai probabil, va beneficia şi de tracţiune integrală xDrive.


08.01.2009:

UPDATE FOTO

Noul spoiler al lui BMW Seria 5Nu este nici un secret că de multe ori aceste aşa zisele poze scăpate pe internet sunt plasate chiar de către oficiali, iar acest spoiler faţă se poate să nu facă excepţie. Sursa imaginii are însă mai puţină importanţă, detaliile de ordin stilistic atrăgându-ne atenţia. Noul spoiler va integra sigla BMW iar rinichii tipici vor fi tradiţionali, nu aşa de pronunţati ca în cazul noii Seria 7.

De asemenea, noul model va fi mai convenţional în ceea ce priveşte aspectul, la fel ca noul BMW Seria 7, urmând să lase în urmă excesele estetice marca Bangle în favoarea unor forme mai elegante. Este posibil ca anumite elemente de pe conceptul CS să intre în faza de producţie pe viitorul BMW Seria .

Noul model va fi mai mare decât generaţia disponibilă încă pe piaţă. Ampatamentul va fi mărit cu 10 centimetri, lungimea va creşte cu 2 centimetri şi lăţimea cu 1 centimetru. Înălţimea va fi însă mai mică pentru a accentua impresia de sportivitate, iar cele mai mici jante disponibile vor fi pe 17 inchi.

Din punct de vedere tehnologic, noul model va aduce noutăţi precum bare anti ruliu active Dynamic Drive, virarea cu toate cele patru roţi şi Night Vision. Motorizarea de bază va fi acelaşi twin turbo cu şase cilindri, ce se regăseşte şi sub capota lui BMW 335i. De asemenea, va fi împrumutat V8-ul de 400 CP, disponibil în prezent pe BMW X6. Este psoibil să existe şi un motor de 2.0 litri twin turbo, capabil să dezvolte 204 CP.

Noua generaţia va primi, de asemenea, o cutie de viteză automată cu 8 trepte şi tracţiune integrală ca opţional. Un sistem de asistenţă la garare, denumit Park Distance Control se va regăsi pe lista de dotări disponibile, împreună cu un sistem de camere ce monitorizează exteriorul, similar cu cel regăsit la Infiniti. Versiunea supremă BMW M5 va veni pe piaţă la sfârşitul lui 2010 cu un motor V10 de 5.5 litri şi cu o putere crescută

În interior, pasagerii locurilor din spate se vor bucura de mai mult spaţiu, în timp ce consola centrală va fi orientată mai mult spre şofer. Volumul portbagajului va fi de 550 litri.

++++++++++++++++++++++++++++++++

UPDATE 28.08.2008:

Cea mai clara poza pana acumPrimul video spion cu noul BMW Seria 5 ne arată o maşină cu minim de camuflaj, din care ne putem da seama mult mai bine despre evoluţiile stilistice generale ale maşinii. Noul Seria 5 urmează să fie un frate mai mic al lui BMW Seria 7, atât la nivel stilistic, dar şi prin prisma noilor tehnologii, motorizări şi echipamente opţionale adoptate.

Cât despre imaginile surprinse pe circuit, este clar că noul 5 va rămâne un etalon al clasei în ceea ce priveşte performanţele şi ţinuta de drum. Maşina testată nu pare să fie viitorul BMW M5, cel mai probabil fiind vorba despre versiunea echipată cu motorul V8 de 4,4 litri.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Noul 5 preia elemente de la CSNoile desene apărute se bazează pe conceptul CS, din care toată lumea speră ca BMW să se inspire în desenarea viitoarelor modele. Deşi diferă semnificativ de imaginile prezentate încă de acum un an, nu putem spune că în cele noi arată mai rău, din contră. Viitorul BMW Seria 5 va avea un iDrive îmbunătăţit, frână de mână electromagnetică, HUD şi Active Steering.

Ca motorizări, ne putem aştepta doar la motorizări bi-turbo: un 3.0l atât pe benzină cât şi motorină, un 2.0 litri diesel şi un V8 de 4,4 litri ce funcţionează pe baza ciclului Otto. Cutia cu ambreiaj dublu cu şapte trepte va fi şi ea prezentă iar viitorul M5 se pare că va fi şi el supraalimentat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide