BMW Seria 7 hibrid

Autor: Cosmin Iordache 08 iul. 2008 Știri auto
BMW Seria 7 hibrid

Norbert Reithofer, CEO Bmw a anunţat anterior că generaţia a cincea BMW Seria 7 va beneficia de o soluţie de propulsie hibridă. După ipotezele semioficiale acum a venit confirmarea din partea bazavrezilor. Nu vă aşteptaţi însă la ceva care să concureze cu Toyota Prius, sub capotă se va afla un foarte "sănătos" V8 de 4.4 litri, ajutat de alternativa electrică, alimentată de o baterie li-ion.

Cei de la CAR susţin chiar că modelul nu va fi la fel de economic ca 730d şi posibil mai scump decât un 750i cu 400 CP, deci se va adresa doar fanilor motorizărilor hibride. Modelul vine însă să contracareze ofensiva rivalilor Mercedes S400 BlueTech Hybrid sau Lexus LS 600h. Momentan motorizarea alternativă de la Mercedes se dovedeşte cea mai economică, raportând un consum mediu de 5,5 litri la suta de kilometri.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide