BMW X5, de 10 ani pe piaţă

Autor: Cosmin Iordache 14 ian. 2009 Știri auto

BMW X5 - prima generatieÎn cadrul Salonului Auto de la Detroit NAIAS 1999 BMW prezenta prima generaţie şi punea bazele unui nou segment – Sports Activity Vehicle (SAV). În cei 10 ani de la premiera mondială, peste 845 000 de unităţi au fost vândute vândute.Noul model reuşea să aducă plăcerea de a conduce, tipică pentru BMW, într-un segment complet nou. Spaţiul generos şi tracţiunea integrală permanentă erau pentru prima oară alăturate agilităţii specifice unui automobil BMW.

În toamna anului 2006 a doua generaţie a BMW X5 a adus o dezvoltare semnificativă a caracteristicilor modelelor SAV. Cu un confort interior ridicat, susţinut de lux şi eleganţă, tehnologiile şasiului şi trenului de rulare semnificativ îmbunătăţite şi sisteme de asistenţă inovative, noul BMW X5 a impus noi BMW X5 - a doua generatiestandarde faţă de competiţie. Produs, asemeni predecesorului, la fabrica din Spartanburg, Statele Unite, este primul BMW care oferă spaţiu pentru maxim şapte pasageri. Tracţiunea integrală inteligentă xDrive a fost dezvoltată pentru a oferi mai mult dinamism pe şosea şi mai multă tracţiune în afara asfaltului. Tracţiunea integrală controlată electronic şi cuplată la DSC distribuie variabil cuplul între puntea faţă şi spate.

Versiunea 2009 vine cu motorizări de şase şi opt cilindri pe benzină, precum şi motorizări diesel de şase cilindri care, în combinaţie cu BMW EfficientDynamics, asigură un raport excelent între performanţele dinamice, emisii şi consum

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide