Chevrolet Captiva – sfaturi practice

Autor: Dan Vache 11 iul. 2008 Știri auto

Aşezarea bagajelor în Chevrolet Captiva şi în orice alt autovehicul, atunci când mergeţi în vacanţă ar trebui făcută după anumite reguli de siguranţă. Una dintre cele mai importante ar fi: – obiectele grele trebuie să fie plasate în partea de jos a portbagajului şi împinse cât mai aproape de bancheta din spate, pentru a reduce riscul ca acestea să fie proiectate violent înainte, în caz de accident.

Pentru a minimiza puterea de penetrare a unor astfel de încărcături, obiectele grele trebuie să fie lipite de locul din spate şi împiedicate să alunece înapoi, prin intermediul altor bagaje sau al curelelor de fixare.
În caz contrar, totul ar putea fi proiectat cu violenţă înainte în cazul unei manevre bruşte de frânare sau al unui accident.

Trebuie evitată amplasarea bagajelor deasupra marginii superioare a banchetei din spate. Orice obiect plasat mai sus de această limită riscă să fie proiectat înainte şi să rănească pasagerii în caz de frânare bruscă sau de accident.

Încă două recomandări pentru conducerea preventivă pe perioada vacanţei cu Chevrolet Captiva: – datorită greutăţii mai mari, este necesară ajustarea presiunii în pneuri. De asemenea, greutatea suplimentară pe puntea spate ridică puntea faţă. Pentru a evita ca farurile astfel ridicate să îi orbească pe şoferii care circulă noaptea din sens opus, fasciculul de lumină trebuie ajustat în mod corespunzător.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide