Chinezii nu mai cumpără Hummer

Autor: Oraan Mărculescu 24 aug. 2008 Știri auto
Chinezii nu mai cumpără Hummer

După mai multe discuţii şi studii de fezabilitate "China Car Times" anunţă că Changfeng renunţă la cumpărarea brandului american. Totuşi Hummer va rămâne undeva la jumătate, între General Motors şi Changfeng, dar în curtea nimănui. În urma unor înţelegeri care vor avea loc în următoarea perioadă a anului Hummer va aproviziona producătorul chinez cu şasiuri iar pentru acest târg americanii îi vor susţine pe chinezi pentru a intra pe piaţa americană.

Cel mai avantajos mod prin care Hummer ar putea intra pe piaţa chineză le va fi oferit americanilor tot de chinezi, şi anume prin dealerii Changfeng, fapt ce ar putea duce la taxe mult mai mici. Asta în condiţiile în care consumul SUV-urilor este destul de ridicat pentru piaţa chineză iar de la 1 septembrie 2008 taxele percepute de autorităţile de la Beijing pentru un SUV important vor face ca preţul unui Hummer să fie cu 30% mai mare.

Supoziţii făcute pe piaţă arată că Hummer ar putea ieşi din situaţia în care se află dacă ar produce maşini mai mici, devenind astfel  un brand comercial. Iar Hummer şi-ar pierdea imaginea de care beneficiază în prezent.

Încercările americanilor de a mai ţine în viaţă cel mai costisitor brand din istoria General Motors, cel puţin până la o eventuală vânzare, par a fi disperate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide