Coupe Subaru-Toyota

Autor: Oraan Mărculescu 23 oct. 2008 Știri auto

Numele viitorului Coupe este necunoscutDin păcate prima impresie este că modelul e puţin prea cuminte, cel puţin comparativ cu imaginile retuşate pe calculator prezentate până acum. Oficialii japonezi nu s-au chinuit foarte mult în camuflarea noului model, lăsând la vedere spoilerele faţă şi spate, ambele cu un aspect nu foarte agresiv. Până în momentul lansării orice se poate întâmpla, un eventual upgrade estetic pentru exterior fiind disponibil probabil pentru versiunea STI a modelului Subaru.

+++++++++++++++++++++++
Ultima imagine retuşată pe calculator, furnizată de britanicii de la AutoExpress pare de departe cea mai reuşită, gradul de agresivitate fiind foarte mare. Un asemenea model va trebui să se bată cu Nissan 350Z şi BMW Seria 3. Va avea oare succes?

+++++++++++++++++++++++
O interpretare reuşită Viitorul coupe va fi vândut diferenţiat în funcţie de marcă. Astfel că versiunea Toyota va fi comercializată doar pe teritoriul Japoniei, în timp ce modelul Subaru urmează să fie vândut în restul lumii, dar şi pe piaţa locală. Producţia noului coupe va începe în cadrul unei noi fabrici Subaru.

+++++++++++++++++++++++
Poza este furnizată de o sursă din interiorul Subaru, departamentul de design fiind încă în lucru până la definitivarea aspectului exterior, ce este programată pentru luna iulie a acestui an. Potrivit englezilor de la Autocar, viitorul coupe va beneficia de transmisie pe puntea spate, pentru o reducere a costurilor iar exteriorul va fi foarte diferențiat între variantele Subaru și Toyota.

În ciuda acestui fapt, partea tehnică va fi dezvoltată mai mult de Subaru, care va furniza și motoarele boxer de 2,0 și 2,5 litri boxer, Toyota folosindu-se de posesia a 8% din acțiunile Subaru pentru a prelua modelul aproape în totalitate și a-l vinde cu diferențe de design. Deși scopul principal este de creare a unui automobil sportiv accesibil, nu este exclusă o variantă de top cu transmisie integrală și motor turbo. Startul producției de serie este așteptat pentru anul 2011.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide