Dacia reia producţia

Autor: Cosmin Iordache 09 feb. 2009 Știri auto
Dacia reia producţia

Angajaţii Dacia au fost în şomaj tehnic în ultimele două săptămâni perioadă în care au primit doar 85% din salariul brut. "Oamenii au fost plătiţi în perioadele de şomaj tehnic cu 85 la sută din salariul individual brut, dar oamenii vor să muncească şi să-şi primească salariile normal. Angajaţii au revenit la serviciu începând de astăzi (luni-n.r.) şi toată lumea din schimbul întâi este prezentă la locurile de muncă", a declarat, conform Mediafax, Ilie Iordache, vicepreşedintele Sindicatului Dacia Automobile.

Vestea proastă este că uzina îşi va reduce cadenţa zilnică cu 20%, de la 1.360 de unităţi la 1.085 unităţi. constructorul auto ar putea renunţa în primăvară la un schimb de lucru dacă pieţele auto nu se vor revigora. Astfel, circa 4.000 de angajaţi ai companiei ar rămâne fără locuri de muncă.

Dacia ar putea raporta pentru luna ianuarie o scădere cu peste 75% a vânzărilor, în condiţiile în care cererea a fost de 50 de unităţi pe zi, faţă de 200 de autovehicule pe zi în ianuarie 2008.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide