Dacia SUV – randări computerizate cu Dacia SUV

Autor: Oraan Mărculescu 06 apr. 2009 Știri auto

Din informaţiile de până acum, încă nu se ştie exact dacă Dacia SUV va folosi platforma Logan/Sandero sau una derivată din a lui Nissan Qashqai.

Noi tindem să dăm crezare celei de-a doua variante, Renault având în plan un model propriu, derivat din Nissan Qashqai şi utilizând elemente de la Megane, iar suprapunerea unei poze de Qashqai peste schiţa vederii laterale de Dacia SUV, scăpată în online, face plauzibilă această ipoteză.

Dacia SUV are mari sanse sa fie bazata tehnic pe platforma lui Nissan Qashqai

În randările realizate de Andrei Avarvarii, Dacia SUV are geamurile decupate mai jos, portierele puţin mai mari şi consola spate mai mare, avantajând capacitatea portbagajului. Bosajele aripilor sunt clar delimitate la Dacia, o concluzie putând fi că acestea vor fi realizate din plastic, separat de caroserie şi mai ieftin de realizat sau reparat. Al treilea geam are şi el o formă particulară, având suprafaţa mai mare decât la Qashqai. De asemenea, nu vor lipsi barele de amarare de pe acoperiş, pentru a întregi caracterul practic.

Dacia SUV urmeaza sa puna accentul pe caracterul practic

Identitatea vizuală a maşinii este dată de grila regăsită şi pe Dacia Sandero, însă farurile au o formă proprie. Partea din spate avantajează o decupare cât mai largă a hayonului, având stopurile înguste plasate pe laterală. Cel mai probabil va exista şi un kit exterior cu pseudo-scuturi din plastic, pentru a spori aspectul de SUV, dar cu siguranţă acesta va fi oferit doar ca pachet opţional, la fel ca şi jantele inspirate din conceptul Dacia Logan Steppe (designul celor de pe Dacia Duster pare, deocamdată, prea sofisticat pentru a fi adoptat acum în producţia de serie la Dacia).

ŢI-AR PLĂCEA SĂ ARATE AŞA DACIA SUV?

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide