EuroNCAP – Note mai drastice

Autor: Oraan Mărculescu 28 aug. 2008 Știri auto
EuroNCAP – Note mai drastice

Motivul pentru care se schimbă punctarea, este conform oficialilor EuroNCAP, faptul că majoritatea producătorilor îşi îndreaptă eforturile doar spre protecţia pasagerilor pentru a lua cele 5 stele să le folosească în scopuri de marketing, dar neglijează alte aspecte ale siguranţei rutiere. Astfel, deşi punctajul maxim va fi în continuare de 5 stele, EuroNCAP va puncta de acum încolo şi protecţia pietonilor, impactul lateral cu un stâlp şi prezenţa unor sistem active de siguranţă precum ESP-ul.

"Sunt bucuros ca tot mai mulţi producători vin cu modele de 5 stele, dar este imperativ ca EuroNCAP să stabilească praguri cât mai înalte la care aceştia să aspire. De asemenea, nu am nici o îndoială ca producătorii se vor adapta rapid la noile cerinţe, aşa cum au mai demonstrat-o şi suntem pregătiţi să-i răsplătim pe cei care nu doar oferă maşini care protejează foarte bine la impact, dar pot să-l şi evite" a declarat Michiel van Ratingen, secretar general.

Primele maşini testate după noul standard vor fi date publicităţii în luna februarie a anului viitor, estimându-se că doar puţine dintre ele vor mai ajunge să ia 5 stele. Pentru moment, evident.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide