Jaguar XF – 3.0 diesel V6

Autor: Dan Vache 03 ian. 2009 Știri auto
Jaguar XF – 3.0 diesel V6

Era şi timpul ca Jaguar XF să aibă două noi motorizări diesel moderne, capabile să facă faţă competiţiei tot mai acerbe din segment. Vorbim de o evoluţie a vechiului V6 de 2,7 litri dezvoltat în colaborare cu PSA. S-a mărit cilindreea la 3.0 litri, iar puterea a ajuns şi ea la cifre atrăgătoare. 240 CP are modelul standard, pentru ca în varianta S să ajungem la  un total de 275 CP şi un cuplu imens de 600 Nm.

La asemenea sume putem vorbi şi de performanţe uşor sportive, cu timp de acceleraţie de la 0 la 100 de km/h de 6,7 secunde pentru modelul de bază şi 5,9 secunde pentru Jaguar XF 3.0d S. Pentru acesta din urmă viteza maximă este chiar limitată, la 250 km/h, transmisia fiind asigurată de o cutie automată ZF 6HP28.

Impresionant este că în ciuda creşterii de putere, noul Jaguar XF diesel este mai economic decât vechiul 2,7litri cu aproape 12 procente. S-au introdus şi mici modificări stilistice la versiunea S, jante de 19 inch, o nouă fustă de spoiler şi câteva logo-uri discrete S. Cele două noi modele vor fi disponibile din martie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide