Koenigsegg interesat de Saab

Autor: Dan Vache 17 iun. 2009 Știri auto
Koenigsegg interesat de Saab

17.06.2009: UPDATE INFO

General Motors a recunoscut că a ajuns la o înţelegere cu un grup de firme conduse de  Koenigsegg în privinţa vânzării mărcii Saab. Tranzacţia, ce urmează a fi încheiată până la finalul celui de al treilea trimestru, vine şi cu o finanţare de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii, garantată de statul suedez, ce va putea menţine realizarea producţiei, mai ales că Saab are noi modele pregătite.

Grupul american a declarat însă că va sprijini în continuare pentru o anumită perioadă de timp marca Saab prin acordarea de tehnologie, viitoarea generaţie 9-5 urmând să fie asamblată la fabrica din Trollhattan. Pentru cât timp se va desfăşura acest ajutor dar şi mai multe date ale tranzacţiei vom afla cel mai probabil în apropierea zilei semnării acesteia.

12.06.2009:

Momentan informaţiile sunt la nivel de speculaţii, mai ales că reprezentatul producătorului suedez de maşini aflat în dificultate, Gunilla Gustavs, a declarat: "Televiziunea speculează informaţii de pe alte canale şi noi nu vom comenta pe baza unor speculaţii." Însă nu ieste fum fără foc, astfel că o asemenea preluare ar putea fi mai aproape decât ne imaginăm.

Însă oare un producător de maşini foarte puternice va şti cum să readucă la profit un constructor generalist? Voi ce părere aveţi?


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide