Mişcări în economia auto

Autor: Mediafax 01 mai 2007 Știri auto
Mişcări în economia auto

Producătorul german de automobile sport Porsche a lansat o ofertă de preluare care subevaluează Volkswagen, după ce şi-a majorat participaţia cu drept de vot la cel mai mare constructor auto european la peste 30%, întrucât nu îşi doreşte să obţină un pachet majoritar de acţiuni, transmite Reuters.

Porsche este deja cel mai important acţionar al VW. Astfel, Porsche oferă 100,92 euro pentru fiecare acţiune obişnuită VW şi 65,54 euro pentru fiecare titlu preferenţial, potrivit unor documente publicate pe Internet. Preţul propus pentru acţiunile obişnuite a fost anticipat de piaţa auto, în timp ce nivelul planificat iniţial pentru preţul unui titlu preferenţial se ridica la 65,45 euro, oferta plasându-se la aproape 36 de miliarde de euro.

La finele şedinţei de tranzacţionare de vineri, acţiunile obişnuite VW au fost cotate la 111,48 euro, în timp ce titlurile preferenţiale au încheiat ziua la 74,9 euro. Autorităţile germane de reglementare a concurenţei au aprobat oferta, valabilă până la 29 mai.

VW nu a comentat informaţiile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide