Producţie compromisă – Tata nu găseşte o locaţie pentru Nano

Autor: Dan Vache 07 oct. 2008 Știri auto

Cu toate că Tata a promis că producţia celui mai ieftin model din lume va începe în luna septembrie, la o lună după data promisă indienii încă nu au găsit o locaţie pentru construirea lui Tata Nano. Mai ales că de curând a abandonat proiectul din Bengal. În schimb Tata animează aşteptarea care ar putea deveni destul de lungă printr-o nouă informaţie care pare a fi mai de grabă un teaser decât partea bună a lucrurilor. Conform Reuters modelul va costa 2.130 USD, deci cu 370 USD mai puţin decât preţul promis de Tata.

Dacă este posibil aşa ceva nu putem garanta, cu atât mai mult cu cât încă nu este cunoscută credibilitatea sursei celor de la Reuters. În orice caz până în momentul în care vom vedea primul model scos de pe linia de producţie a viitoarei uzine preţul ar mai putea coborâ sau urca de câteva ori în declaraţiile celor de la Tata. Mai ales că preţul afişat de Tata joacă în primul rând un rol important în găsirea unei locaţii cât mai avantajoase pentru construirea lui Tata Nano. Cu cât preţul este mai mic cu atât interesul ţărilor din regiune pentru a oferi o locaţie celor de la Tata Motors va creşte.

Preţul este o bună strategie de marketing, fapt care nu înseamnă neapărat că cel mai ieftin model din lume nu ar putea costa în realitate peste 2500 USD. Mai ales că abandonul din Bengal a fost destul de costisitor pentru Tata, indienii fiind nevoiţi să spună stop unui proiect în care deja investiseră circa 300 milioane de euro. Românii, sunt cei mai îndreptăţiţi să creadă acest lucru, mai ales că au deja un exemplu de maşină low-cost care a depăşit preţul stabilit iniţial. Ştim cu toţii promisiunile francezilor de a construi în România o maşină de 5000 de euro, care însă nu s-au materializat.  

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide