Saab 9-5 BioDiesel

Autor: Andrei Nan 28 sept. 2006 Știri auto
Saab 9-5 BioDiesel

Ingredientul principal al acestei “arme” este combustibilul: denumit E85, are cifra octanică foarte mare (104), dar nivelul emisiilor poluante foarte scăzut. Motorul care a fost ales pentru a sta în slujba mediului este propulsorul de 2,3 litri turbo. Prin utilizarea combustibilului E85 se obţine nu numai o reduce a elementelor poluante, dar şi o îmbunătăţire a performanţelor. Motorul poate funcţiona şi cu benzină normală, caz în care dezvoltă o putere de numai 180 CP, dar, o dată alimentat cu E85, puterea maximă înregistrează o valoare de 210 CP. Modificările care trebuie aduse motorului sunt minore: întărirea materialului supapelor şi a scaunelor acestora pentru a rezista la temperaturile superioare degajate în urma arderii lui E85.

E85 este obţinut prin descompunerea porumbului sau a trestiei de zahăr, fiind combinat cu benzină convenţională. Indicativul 85 reprezintă procentajul celor două elemente (85% bioetanol, 15% benzină).

Saab 9-5 BioPower va fi vândut iniţial în tările nordice, Marea Britanie şi Irlanda, urmând să fie disponibil şi pe restul piaţelor europene la o dată necomunicată deocamdată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide