Tesla Roadster intră în producţia de serie

Autor: Cosmin Iordache 18 mart. 2008 Știri auto
Tesla Roadster intră în producţia de serie

Tesla Roadster intră în producţia de serieTesla Roadster va fi fabricat în 600 de exemplare şi va avea un preţ de bază, demn de un automobil sportiv, 98.950 de euro. În prima fază, uzina va produce 1-5 maşini pe săptămână, iar capacitatea maximă va fi de 100 de unităţi pe lună.

Tesla Roadster poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3,9 secunde, iar turaţia motorului poate depăşi 13.000 de rotaţii pe minut, faţă de 6.000-7.000 de rotaţii pe minut cât poate suporta un motor pe benzină. O altă particularitate a acestui model sportiv este că acceleraţia se face în mod liniar, propulsorul electric oferind un cuplu ascendent pe toată plaja de turaţii a motorului. Vehiculul este asamblat la fabrica San Carlos din California şi foloseşte platforma tehnică a modelului sport Lotus Elise, căreia îi sunt ataşate 6.800 baterii pe litiu-ion.

Cererea pentru noul model depăşeşte deja oferta, 900 de comenzi fiind primite. Primele 600 vor fi onorate în acest an, iar restul vor fi finalizate în anul umrător. Compania americană are în plan chiar construirea unui sedan cu cinci locuri exclusiv electric. Producţia pentru acest model ar putea depăşi 10.000 de unităţi anual.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide