Toyota Prius – O nouă generaţie

Autor: Silviu Draganescu 23 aug. 2008 Știri auto

Designul specific este pastratDupă mai bine de un milion de automobile electrice şi o imagine imbatabilă, Prius se apropie cu paşi repezi de o nouă generaţie. Programată să apară în 2010, maşina va renunţa la soluţia cu baterii grele din NiMh şi va fi pusă în mişcare de unele Li-Ion, mai uşoare şi mai puternice. Asta înseamnă că maşina va fi mai rapidă dar va avea şi o autonomie crecută cu un consum mai mic.

Vechiul motor de 1,5 litri va fi înlocuit de unul de 1,8 litri, ce devoltă 100 CP şi care împreună cu motorul electric va însuma un total de 160 CP. Consumul mediu va ajunge pe la 2,9 litri la 100 de km iar emisiile de CO2 se vor situa sub 100 g/km.

Iar asta nu e tot. Viitoarea caroserie va fi mai mare, în lăţime, dar mai mică în lungime, asigurând un spaţiu crescut pentru pasagerii din spate şi portbagaj, nefiind excluse mai multe modele derivate, un coupe sau un break de exemplu. Lansarea viitoarei Toyota Prius va avea loc peste doi ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide